: Eremiten

Eremiten_Omslag

Av: Mattis Telin-Örnblom
Omfång: 16 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: instagram.com/_kattifnatten_

Det första jag ser är ett mystiskt fanzinomslag utan titel. I en snötäckt skog mellan höga träd står en mörk skepnad och tittar ut på mig med lysande ögon. Först trodde jag att detta skulle vara en skräck- eller spökhistoria, men det visade sig vara något helt annat.

Eremiten_1Eremiten är en kort och ordlös berättelse helt tecknad i akvarellfärger och svart bläck.

Historien har ett bra flöde och det är lätt att följa med i vad som händer. Det är en fin, men sorglig, berättelse om vänskapen mellan en liten flicka och en stor mörk skepnad som bor i skogen nära flickans hus. De äter glass tillsammans på sommaren och flickan klär skepnaden i vantar på vintern. Telin-Örnblom lyckas att med mycket få medel förmedla ett stort känsloliv hos skepnaden och ett starkt band mellan de två vännerna.

En dag är flickan inte längre kvar i huset där hon bor. Skepnaden söker efter henne, men när den inte hittar flickan går den sorgset därifrån och återvänder till skogen. När flickan senare återvänder beger hon sig ut i skogen för att söka efter sin vän. Slutet är sorgligt och vackert. Vill ni veta hur det går för de två rekommenderar jag varmt att läsa fanzinet.

Anette Bengtsson

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>