: Lisa på Kläppby bibliotek (Del 1)

lisa_omslag

Av: Jon-Isac Svanefjord
Omfång: 5 sidor
Format: A4
Pris: Uppgift saknas
Instagram: @jonisac
Kontakt: Uppgift saknas

Jon-Isac Svanefjord presenterar ett andra biblioteksfanzin inom kort tid. Som konstaterats i recensionen på “Skolbibliotekariens äventyr” har han inte ens hunnit teckna serier i ett år ännu, men produktiviten går på högvarv. Viss utveckling har skett sedan det förra fanzinet: åtminstone är streckgubbarna nu ett minne blott. Känslan för att berätta i stripformat finns också tydligt där, och humorn – som helt och hållet går ut på knasiga, mer och minre realistiska situationer hos bibliotekspersonal – fungerar helt ok.

lisa_utdrag

Men tyvärr har tecknandet ännu en mödosam resa framför sig till ett godkänt-stämpel. Nog att karaktärerna är uttycksfulla, och att Svanefjord har en känsla för en rad berättardynamiska knep – men i övrigt är det hela faktiskt ännu på mellanstadienivå estetiskt (något jag säger vänligt men bestämt, i egenskap av bildlärare på mellanstadiet). Men jag tänker mig att om produktiviteten och utvecklingen fortsätter i samma tempo som hittills, kan det inom en mindre avlägsen framtid börja se ut som det ska.

Henri Gylander

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>