: Du som i duga

duga_omslag

Av: Karin Hjalmarsson
Omfång: 7 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Instagram: @karinhj
Webbsida: karinhjalmarsson.com

Efter en rad korta fanzin med diverse formexperiment har Kaduga_inlagarin Hjalmarsson hittat fram till något klart intressant: gouache på svart papper. Tekniken fungerar klockrent ihop med hennes dystra, storhuvade kvinnofigurer och ger teckningarna/målningarna en påtaglig nerv.

Respektive bild hänger ihop med en liten ordlekande text i stil med fanzinets namn, vilka åtminstone i de flesta fall har en naivistisk udd, med satiriska undertoner. Konceptet hade säkerligen räckt till hur många liknande bilder som helst, därmed känns upplägget med endast sju bilder/fanzin märkligt sparsmakat. Känslan i slutet blir att inspirationen ändå måste ha tagit slut väldans tidigt. Eller också är Du som i duga blott början på något än mer inspirerat? I vilket fall hoppas jag på fler alster i samma mustiga stil och vitrosa färgskala från Karin Hjalmarssons pensel.

Henri Gylander

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>