: Princess Vivian

pirincessvivian_omslag

Av: Johanna Larsson Pinedo
Omfång: 12 sidor
Format: A4
Pris: 40 kr
Hemsida: johannalarssonpinedo.com
Kontakt: [email protected]

Johanna Larsson Pinedo tycks producera serier/fanzin på löpande band, med allt mer imponerande resultat. I hennes senaste alster “Princess Vivian” faller i princip alla bitarna på plats: den säreget stiliserade realismen, den 80-talsdoftande färgsättningen, det lågmält humoristiska berättandet med sina vassa personporträtt.pirincessvivian_utdrag

I serien möter vi Vivian och hennes “tjötiga” pojkvän, som inte gör tvåsamheten alltför lätt för henne. Dialogen och den fysiska kommunikationen mellan dessa två är i vassaste laget, i en längre berättelse hade med fördel gått att ta ut svängarna ännu mer. Bara att hoppas att det hela får fortsättning – vare sig det blir i form av Princess Vivians fortsatta äventyr, eller andra berättelser med lika delikata relationsbetraktelser och hängiven 80-talsesetetik.

Henri Gylander

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>