: Dagny Popare: Sellout! for SIS-18

dagny_omslag

Av: Anthony Åslund
Omfång: 24 sidor
Format: 14×17 cm
Pris: 20kr
Instagram: @semitransparens
Hemsida: anthonyåslund.com

Anthony Åslunds alter ego Dagny Popare har sedan en tid tillbaka nått en växande följarskara på Instagram. Serien utkommer nu i ett första samlingsfanzin, beståendes av både enrutingar och strippar där vi möter Dagny i sitt lågmälda, samhällsmisanpassade esse.

dagny_inlagaDe (delvis fiktiva) vardagsanekdoter som förmedlas är genomgående kryddade med satir, där udden dock inte riktar sig mot omgivningen utan snarare mot huvudpersonen själv. Även om Dagny mer eller mindre gör bort sig i alla sammanhang hen gestaltas i, och ibland framstår som rent narcissistisk, utstrålar hen samtidigt så mycket värme och genuin karisma att det är svårt att inte smittas av dessa.

Åslunds teckningsstil är avskalad, i viss mån skissartad, vilket i sammanhanget fungerar fint. Den sparsmakade färgläggningen tillför både charm och tydlighet, speciellt i de fall den går i nyanser av neon.

Henri Gylander

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>