: Anima

animaomslag001

Av: Stef Gaines och Jesper Nordqvist
Format: 18,5 cm x 25,5 cm
Omfång: 48 sidor, svart/vit med färgomslag
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: serienanima.wordpress.com

animainlaga002Jesper Nordkvist hade tecknarlust men inga serieidéer. Stef Gaines hade manuset till en mastodontberättelse men inte tid att förverkliga den. Nu har de slagit sig ihop och presenterar tillsammans den sjunde delen av Anima.

Nordqvist är en skicklig tecknare vars mangainspirerade stil är några snäpp mer realistisk än vad jag minns från Gaines tidigare Anima-fanzin. De stiliga och välfungerande bilderna, tillsammans med färgomslaget och det snygga trycket ger den här utgåvan en känsla av professionalism och kvalitet. Vi lever verkligen i en semiproffs-fanzinens guldålder!

Det här är alltså den sjunde delen av Anima-eposet, och den som, likt mig, inte har de föregående delarna färska i minnet känner sig säkerligen rätt lost in the blåst. Som tur är finns del 1–6 att tillgå via nätet, tillsammans med en del intressant bakom-kulisserna-material.

Berättelsen i den här delen är en blandad kompott av vampyrintriger, romantik och historiska tillbakablickar. Karaktärerna känns väl utmejslade och samspelta när de smågnabbas med varandra.

Animas sjunde del är ett stycke underhållande vampyräventyr/romcom, och kan förhoppningsvis inspirera till en våg av spännande samarbeten mellan författare och tecknare på den svenska fanzinscenen.

Stefan Petrini

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>