: Problematiska problem utan lösningar

problemomslag001

Av: Tyra Blomster
Format: A5
Omfång: 24 sidor, färg
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: [email protected]
Instagram:@broxyklonx

probleminlaga002Det märks att Tyra Blomster har skapat sina enrutingar i den feminsitiska serievågens efterföljd. Hennes färgrika bilder och neurotiska djurfigurer påminner en hel del om Sara Granér, men med en sprödare linje.

Själva skämten i Blomsters teckningar har dock inte mycket gemensamt med den vanliga blandningen av satir och sarkasm. De handlar mer om skruvade ögonblick av problem och mellanmänskligt krångel. Särskilt ofta kretsar enrutingarna kring olika slags sjukdomar och syndrom, och svårigheterna i att få tag på nån fungerande medicin.

De som har varit inne och snurrat i någon vårdapparat kan känna igen sig, även om det inte handlar om igenkänningshumor av vanligt slag. Tyra Blomsters bilder gör ingen stor grej av alla absurda situationer, som mer skildras som en normal del av livet.

Vansinnet är liksom bara som vanligt. Det är bara vi människor som inte kan låta bli att ställa till det för varandra. Problemet utan lösning.

Stefan Petrini

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>