: Queers read this

Queers Read This_framsida

Av: Olika skapare
Format: A5
Omfång: 28 sidor
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas

Queers Read This_1

Det här fanzinet uppkom i samband med Reclaim Pride i GBGAY2018 och är en blandning av viktiga texter, dikter, bilder och serier av olika skapare. Tillsammans sprider de information, kunskap om situationer som många hbtqia+ personer befinner sig i, samt välkomnar alla som känner samma som de till Reclaim Pride.

I fanzinet finns bland annat en gripande dikt av Jon Ely Xiuming Aagaard Andersson samt serier och illustrationer av bland andra Adrian Malmgren, Amalia Alvarez och Bianca Casco.

Reclaim Pride är ett nätverk utan vinstintresse och ett alternativ till Europride som känner sig kritiskt till att Priderörelsen håller på att kommersialiseras för mycket. Att företagen som vill visa upp ett bra ansikte utåt tar över och att Pride blir mer och mer bara en stor fest för att fira kärleken. Där kampen som startade det hela, Stonewall upproret, glöms bort trots att många orättvisor finns kvar. Därför vill de återta Pride och göra det till mer än en folkfest. Gå tillbaka till gräsrotsrörelsen och till kampen som startades av ickevita transpersoner i New York 1969.

Anette Bengtsson

Queers Read This_2Queers Read This_3

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>